3D & New Materials

Konepaja, Nordic Welding Expo ja 3D & New Materials siirtyvät syksyyn

Uutinen  27.01.2022

Metalliteollisuuden ammattimessut Konepaja, pohjoismaiden suurin hitsausalan ammattimessutapahtuma Nordic Welding Expo sekä 3D-tulostamisen ja uusien materiaalien 3D & New Materials -messut järjestetään 29.11.−1.12.2022 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Tapahtumakokonaisuuden oli tarkoitus ottaa sijansa maaliskuun lopussa. Tampereen Messut -konserni teki päätöksen siirtää messut näytteilleasettajien kanssa käydyn ajankohtakartoituksen jälkeen.

Vallitsevassa pandemiatilanteessa on Tampereen Messut -konserni tehnyt päätöksen messutapahtumakokonaisuuden Konepaja, Nordic Welding Expo ja 3D & New Materials siirrosta marras-joulukuun taitteeseen. Näytteilleasettajille laadittiin kysely uusista ajankohdista ja 29.11.−1.12.2022 saavutti ehdottomasti eniten kannatusta. Näyttelytoimikunta vahvisti näytteilleasettajien näkemyksen.

− Messujen siirtäminen nykyisessä pandemiatilanteessa on välttämätöntä, maaliskuu lähenee kovaa vauhtia ja tapahtumassa esiteltävien koneiden ja laitteiden valmistelutyöt on aloitettava ajoissa. Samoin osastojen suunnittelutyöt ja rakenteiden tilaukset ovat viimeistään näillä hetkillä ajankohtaisia. Konepaja-messujen asiakkaisiin liittyen on huomioitava, että konepajojen tilauskannat ovat parhaillaan huipussaan ja mahdolliset häiriötekijät aiheuttaisivat lisähaasteita tuotannolle. Tampereen Messut päätyi saamansa kyselytuloksen perusteella mallikkaaseen päätökseen siirtää messut loppuvuoteen. Messujen merkitys merkittävänä tapahtumana on viimeisten parin vuoden web-seminaarien ja -neuvotteluiden aikana jopa kasvanut. Tietyt keskustelut ovat huomattavasti luontevampaa käydä kasvokkain ja eihän messujen aikana syntyvää positiivista pöhinää voita mikään, tiivistää Cron-Tek Oy:n toimitusjohtaja Petri Järvinen.

− On todella hienoa, että tapahtuma järjestetään tänä vuonna. Uskomme, että kaipuu kasvokkaisiin kohtaamisiin on jo valtava ja niin hitsausalan kuin teollisuuden tekijät saapuvat sankoin joukoin, innokkaana tähän ainutlaatuiseen messutapahtumaan myös loppuvuodesta, sanoo toimistopäällikkö ja toimitussihteeri Angelica Emeléus Suomen Hitsausteknillinen Yhdistys ry:stä.

− Uskon, että marraskuun loppu saattaa olla hyvinkin otollinen ajankohta messuille. Yritykset ovat laatineet tulevan vuoden budjetin ja toimintasuunnitelman ja ovat näin suunnittelemassa uusia investointeja, toteaa Kemppi Oy:n myyntijohtaja Aarno Laine.

− Messujen siirtäminen oli täysin oikea päätös. On oletettavaa, että marras-joulukuulla rajoitukset ovat jo päättyneet ja tapahtuma on mahdollista järjestää täysimääräisenä. Näytteilleasettajille tämä on iso asia ja toivomme tapahtumaan runsaasti kävijöitä. Messujen parasta antia ovat kontaktit sekä keskustelut ajankohtaisista aiheista. Myös seminaareja odotamme, ne ovat merkittävä osa messukokemusta, lausuu Konepaja-messujen konkarin Lehtosen Konepaja Oy:n toimitusjohtaja Erkki Lehtonen.

Kehittyneimmät koneet, moderni konepaja ja rohkeat investoinnit

Metalliteollisuuden kone- ja laiteinvestoinneista päättäville henkilöille suunnattu Konepaja esittelee uusimmat laitteet, tehokkaimmat koneet ja kehittyneimmät teknologiat. Nordic Welding Expo on pohjoismaiden suurin hitsauksen, liittämisen ja leikkaamisen ammattimessutapahtuma, tarjoten läpileikkauksen hitsausalan uusista tuotteista ja innovaatioista. Konepajan ja Nordic Welding Expon vuoden 2022 teemoina ovat kehittyneimmät koneet, moderni konepaja ja rohkeat investoinnit. Uusi 3D & New Materials -tapahtuma tarjoaa tulostamisen kokonaisuuden suunnittelusta lopputuotteeseen ja uusimmat materiaaliratkaisut valmistavaan teollisuuteen.

− Lämmin kiitoksemme kaikille kumppaneillemme sitoutumisesta tapahtumaan. Olemme todella innoissamme messukolmikostamme ja toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleeksi ensi syksyn tapahtumakokonaisuuteen, sanoo projektipäällikkö Tuija Sievola Tampereen Messut -konsernista.

Samaan aikaan järjestetään keskiviikkona 30.11.2022 uusi Hallituspaikka-tapahtuma yrityksille ja hallitusosaajille.

Tampereen Messujen keväältä 2022 siirtyneiden tapahtumien uudet ajankohdat: DigITre & TSCW 14.–15.6.2022, Konepaja, Nordic Welding Expo ja 3D & New Materials 29.11.–1.12.2022, Hallituspaikka 30.11.2022, Asta 3.–5.2.2023 sekä Tampereen Häämessut 4.–5.2.2023.

LISÄTIEDOT: konepaja.fi nordicweldingexpo.fi 3dnewmaterials.fi #Konepaja #NordicWeldingExpo #3DNewMaterials

Tampereen Messut -konserni, tampereenmessut.fi, etunimi.sukunimi@tampereenmessut.fi
Tuija Sievola, projektipäällikkö Konepaja ja Nordic Welding Expo, +358 40 560 7009
Sami Siurola, projektipäällikkö 3D & New Materials, +358 40 734 3589
Sirkka Laine, viestinnän asiantuntija, +358 40 612 9081