3D & New Materials

Mikä on 3D & New Materials?

3D-tulostusta sekä uusia materiaaleja teollisuuteen

3D & New Materials -tapahtumassa näet tulostamisen kokonaisuuden suunnittelusta lopputuotteeseen. Esillä ovat uudet materiaaliratkaisut valmistavaan teollisuuteen.

Pysy mukana tapahtuman uutisissa

Tilaa maksuton uutiskirje suoraan sähköpostiisi!
Tilaa uutiskirje

19.–21.3.2024

Ylin johto

Strateginen johto

saa katsauksen tulevaisuuden mahdollisuuksiin muiden yritysten kokemuksia hyödyntäen.

Suunnittelusta ja tuotekehityksestä vastaava

Suunnittelusta ja tuotekehityksestä

vastaava löytää messuilta uudet ratkaisut & esimerkit sekä uudet materiaalimahdollisuudet.

Hankinnoista vastaava

Tutkimuksesta ja koulutuksesta

vastaava kartoittaa tapahtumassa oman yrityksen osaamisen ja tutkimuksen tarpeet.

Tuotannosta vastaava

Tuotannosta vastaava

lisää tuottavuutta ja reagointikykyä uusien 3D-valmistusratkaisujen ja materiaalivalintojen avulla.


3D & New Materials

Pajan henki lumosi – täysi tupa ja tunnelma katossa Tampereella

Metalliteollisuuden ammattimessut Konepaja ja Pohjoismaiden suurin hitsausalan messutapahtuma Nordic Welding Expo palasivat rytinällä tapahtumakentälle neljän vuoden odotuksen jälkeen. Messu-uutuutena tapahtumakokonaisuuden täydensi 3D-tulostamisen ja uusien materiaalien 3D & New Materials. Kolmikko keräsi Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen hallien huomaan 6270 kävijää

Lue uutinen


PLM Group

Kolumni | Teollisuuden tulostusmateriaalien laajentunut valikoima kasvattaa 3D-tulostuksen kannattavuutta

Mikään muu valmistustekniikka ei ole kehittynyt yhtä paljon kuin 3D-tulostus. Silti monet pitävät sitä edelleen pelkkänä prototyyppien valmistuksen välineenä ja toiset odottavat vielä todellista ymmärrystä itse teknologiasta ja sen hyödyistä.

Lue PLM Groupin Mattias Kristianssonin kolumni:

Lue kolumni


3DStep

Kolumni | Kolme 3D-tulostuksen myyttiä vaatii edelleen murtamista

Vaikka 3D-tulostamisen alkujuuret löytyvät jo kohta puolen vuosisadan takaa 1980-luvulta, sen täysimittainen hyödyntäminen antaa vielä odotuttaa itseään. Lisäävän valmistuksen kehittyminen vakavasti otettavaksi valmistusmenetelmäksi vaati useita teknologisia kehitysaskeleita mm. tulostimissa, materiaaleissa, ohjelmistoissa ja liiketoimintamalleissa. Nyt ne ovat valmiita teolliseen hyödyntämiseen.

Lue 3DStepin Pekka Ketolan kolumni:

Lue kolumni


Expo 

Expon kymmenet caset ja esimerkit konkretisoivat hyödyt ja tarpeet. Näet, mitä ala tarkoittaa käytännössä ja mitä uutta se on jo tarjonnut.

Workshopit

Useat workshopit tarjoavat kustakin teemasta sekä yleisen että syventävän koulutuksen. Pääset osallistumaan toiminnallisiin koulutuksiin, oppimaan kollegoilta ja syventymään alaan asiantuntijoiden johdolla.

LAB

Uusi LAB tuo uudet asiat käsinkosketeltaviksi ja tutkittaviksi. Alueiden jaottelu teemoittain (suunnittelu, valmistuspalvelut, laitemyyjät ja teknologiat, tutkimus ja koulutus sekä materiaalit) kuvaa koko 3D-tulostuksen toiminnan, materiaaleista liiketoimintaan.

Foorumit

Kansainvälisissä foorumeissa kuullaan useamman kansainvälisesti merkittävän alan vaikuttajan puheenvuorot. Focus on keskitytään verkostoitumiseen ja haasteiden ratkaisemiseen.


Metalli on vahva – hitsin kuuma kokonaisuus

Samaan aikaan Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestetään suositut

Konepaja– ja

Nordic Welding Expo

-messut, joiden saumattomasti huolella yhteen hitsattu kokonaisuus tuo yhteen tuhansia teollisuuden ammattilaisia ja tarjoaa metalliteollisuuden tuotannon laajimman kattauksen Suomessa. Nyt tehdään yhdessä UUTTA – tule mukaan tarjoamaan omat ratkaisusi tuotannon uusiin mahdollisuuksiin.

Haluatko tuoreimmat tiedot tapahtumasta?

Tilaa uutiskirje