3D & New Materials

Kolumni | Teollisuuden tulostusmateriaalien laajentunut valikoima kasvattaa 3D-tulostuksen kannattavuutta

Kolumni  24.11.2022

Mikään muu valmistustekniikka ei ole kehittynyt yhtä paljon kuin 3D-tulostus. Silti monet pitävät sitä edelleen pelkkänä prototyyppien valmistuksen välineenä ja toiset odottavat vielä todellista ymmärrystä itse teknologiasta ja sen hyödyistä. Ne rohkeat yritykset, jotka ovat jo ottaneet 3D-tulostuksen käyttöönsä, ovat huomanneet sen positiiviset vaikutukset liiketoimintaansa. Osa näistä yrityksistä käyttää 3D-tulostusta nopeuttaakseen tuotekehitystään. Toiset taas valmistavat osia, joista saadaan 3D-tulostettuna parempia kuin perinteisin menetelmin valmistamalla. Yhtä kaikki, teknologia mahdollistaa aivan uudenlaisia liiketoiminnan muotoja ja vanhojen prosessien digitalisoimista.

Monet valmistavista yrityksistä ovat ottaneet 3D-tulostuksen valmistustekniikkana niin vahvasti käyttöönsä omassa tuotekehitys- ja tuotantoprosesseissaan, että siitä on tullut olennainen osa heidän liiketoimintamalliaan. Täällä Pohjoismaissa esimerkiksi Polar Electro, Thule ja Novo Nordisk ovat onnistuneesti integroineet 3D-tulostuksen osaksi liiketoimintaansa saadakseen kilpailuetua ja pienentääkseen hiilijalanjälkeään.

Materiaalien parannukset vauhdittavat kasvua

Mikään 3D-tulostustekniikka ei ole hyvä, jos käytettävät materiaalit eivät ole hyviä. Aikaisemmin 3D-tulostusmateriaaleja on ollut saatavilla huomattavasti rajatummin kuin perinteisille valmistusteknologiloille, mutta nykyään 3D-tulostusmateriaaleja on käytännössä tarjolla jokaiseen tarpeeseen – sitkeistä kestäviin ja vahvoista joustaviin.

Me PLM Groupilla teemme yhteistyötä parhaiden kumppanien, kuten 3D Systemsin, HP:n ja Markforgedin kanssa. Kaikki kolme yritystä panostavat voimakkaasti materiaalien tuotekehitystoimintaan vastatakseen teollisten 3D-tulostusmateriaalien kasvavaan tarpeeseen. He kehittävät materiaaleja, jotka vastaavat perinteisen valmistuksen mekaanisia ominaisuuksia tai jopa ylittävät ne.

Voisiko 3D-tulostuksen avulla ratkaista tämän päivän toimitusketjun haasteita?

Osien hankinta on tuotannon kannalta elintärkeää. Jopa 98 prosenttia kaikista teollisuusyrityksistä sanoo kuitenkin, että niiden on puututtava toimitusketjun haasteisiin. Materiaalien hinnannousut, korona ja Suezin kanavan laivaruuhkat, ovat haasteita, joita tapahtuu yllättäen, ja jotka voivat luoda viivästyksiä komponenttitoimituksiin. Tässä kohtaa 3D-tulostus tarjoaa tehokkaan vaihtoehdon meren takaa toimitettaville osille.

Nyt kun käyttökohteita alkaa olemaan uusien materiaalien ansiosta runsaasti, on aika alkaa tutkia, miten yrityksenne voisi hyötyä 3D-tulostuksesta. Me PLM Groupilla olemme valmiita esittelemään useita menestyksekkäitä 3D-tulostettuja komponentteja muun muassa autoteollisuuden, elektroniikan ja kulutustavaroiden aloilta.

Mitkä ovat teidän kriittiset osat ja voisiko niitä 3D-tulostaa? Jos haluatte ymmärtää paremmin, mitä tällä hämmästyttävällä teknologialla on mahdollista luoda, piipahda osastollamme B302, niin kerromme lisää. Esittelemme osastollamme myös osia, jotka on tulostettu teollisuuskäyttöön soveltuvilla materiaaleilla, mukaan lukien värillisiä ja pintakäsiteltyjä 3D-tulostettuja osia.

 

Jos kiinnostuit aiheesta, lue lisää miten 3D-tulostus voisi tuoda turvaa teidänkin komponenttitarpeisiin. Tai lataa e-kirjamme Buyers Guide to 3DPrinting.

Kirjoittajana Mattias Kristiansson
Marketing Manager – 3D Printing
PLM Group